Den hellige og almindelige konkurrence

Den hellige og almindelige konkurrence

Sprog: Dansk
Sideantal: 199
Udgivet: 20-01-2017
ISBN10: 8711595043
ISBN-13: 9788711595046

Den hellig og almindelige konkurrence er forfatter Hans Lyngby Jepsens refleksioner over og kritik af begreberne konkurrence og vækst, der i følge forfatteren har grebet så meget om sig, at det snart har inficeret alle dele af samfundet. Men konkurrencebegrebet har sin egen historie, og er snarere et udtryk for kultur end natur. Noget som ellers har været en indforstået sandhed i hele fortællingen om konkurrencen, kapitalismens og liberalismens herlighed.

Bogen er en kritisk debatbog om vestlige verdens kulturhistoriske udvikling fra 14 -1500-tallet og frem mod året for dens udgivelse. Den er en efterfølger til Idrættens forræderi, hvor Hans Lyngby Jepsen undersøger samme problemstilling, men inde for sportens verden

Hans Lyngby Jepsen (1920-2001) var en dansk skønlitterær forfatter. Han blev født på en fattiggård i Aalborg, hvor hans far var forstander, men flyttede fra byen efter studentereksamen for at studere på Polyteknisk Læreanstalt i København. I 1943 debuterede han med en novelle i Politiken. To år efter udkom hans første novellesamling og i 1946 debuterede han som romanforfatter.

I perioden 1964-88 boede han på Sicilien. Øen, dens folk og landskaber blev en stor inspirationskilde for forfatteren, der med kærlig humor og den fremmedes distance skildrede dette særegne folkefærd. Efter 1988 boede han henholdsvis i København, på Frederiksberg og i Nordjylland.

Hans Lyngby Jepsen bestred indflydelsesrige poster i både Dansk Forfatterforening og Danske Skønlitterære Forfattere, og var i det hele taget en kendt og anerkendt skikkelse i det litterære landskab.Fil størrelse: 680 KB

'Den hellig og almindelige konkurrence' er forfatter Hans Lyngby Jepsens refleksioner over og kritik af begreberne konkurrence og vækst, der i følge forfatteren 'Den hellig og almindelige konkurrence' er forfatter Hans Lyngby Jepsens refleksioner over og kritik af begreberne konkurrence og vækst, der i følge forfatteren har. Læs om Den hellige og almindelige konkurrence i kategorien Lydbøger med ISBN nr. 9788711595046 fra forlaget Lindhardt og Ringhof. 'Den hellig og almindelige. Læs om Den hellige og almindelige konkurrence. E-bogen fås også som eller Brugt bog. E-bogens ISBN er 9788711595046, køb den her Find de bedste bogpriser og alle anmeldelser af Den hellige og almindelige konkurrence af Hans Lyngby Jepsen Køb 'Den hellige og almindelige konkurrence' bog nu. 'Den hellig og almindelige konkurrence' er forfatter Hans Lyngby Jepsens refleksioner over og. Den hellige og almindelige konkurrence (Forfatter: Hans Lyngby Jepsen, Forlag: Lindhardt og Ringhof, Format: epub, Type: e-bog, ISBN: 9788711595046) Sammenlign priser og læs anmeldelser af Den hellige og almindelige konkurrence, E-bog Bøger. Klik her og find den bedste pris nu! For Michael Strunge flød digtningen og virkeligheden ofte sammen.. de tidlige digterambitioner og den senere så. Den Hellige Og Almindelige Konkurrence.. Den hellige og almindelige konkurrence.. 'Den hellig og almindelige konkurrence' er forfatter Hans Lyngby Jepsens refleksioner over og kritik af begreberne.