Den lille vinsmager

Den lille vinsmager

Sprog: Dansk
Sideantal: 218
Udgivet: 12-11-2012
ISBN10: 8799569108
ISBN-13: 9788799569106
Forlag: Kuboaa

Den Lille Vinsmager er en bog om at smage på vin for dem, der mener, de overhovedet ikke kan smage forskel på vin. Og for dem, der mener, at de har tilpas stor erfaring med at hælde vin indenbords, bliver vinsmagning nuanceret og sat i perspektiv.

Mads Rudolf har til bogen interviewet 14 virkelig gode vinsmagere fra nær og fjern, herunder den danske vinjournalist Søren Frank, den verdensberømte bourgogneproducent Dominique Lafon og kultproducenten fra Jura, gamle Pierre Overnoy på over 80, for at spørge dem om, hvad og hvordan de gør, når de smager på vin, og hvad de smager efter. Svarene er mangfoldige, individuelle og underholdende – og peger bestemt ikke i nogen entydig retning. Sandheden er tilsyneladende på bunden af den næste flaske.

Mads Rudolf er cand. mag. i dansk og antropologi, tidligere restauratør, forfatter til Champagnebibelen og i dag indehaver af vinimporten Pétillant.

For at gøre overblikket store har jeg opdelt landet i detaljerede vinområder, da alle områder har sine specialiteter. Da danskerne bruger megen tid i Spanien, ikke.