Højskolesangbogen

Højskolesangbogen

Sprog: Dansk
Sideantal: 1030
Udgivet: 24-10-2006
ISBN10: 8789412281
ISBN-13: 9788789412283
Forlag: Ffd

Syng med

Den 24. oktober 2006 udkom den 18. udgave af Højskolesangbogen. Syng med på i alt 572 nye og gamle sange fra den danske, folkelige sangskat.

Syng det nye

I alt 166 sange fra den 17. udgave har måttet vige pladsen for sange af nyere dato. Blandt de danske indslag, kan der synges med på tekster fra kendte forfattere og komponister som f.eks. Benny Andersen, Kim Larsen, PH, Martin Brygmann, Suzanne Brøgger, Johannes Møllehave, Peter Laugesen og Sebastian.

Syng udenlandsk

I takt med globalisering og fornyelse er der blevet plads til sange fra flere af vores nabolande. Heraf er 29 på engelsk inkl. 5 oversatte danske sange bl.a. Se hvilken morgenstund. Desuden er der 10 tyske sange, herimellem bl.a. Europahymnen.

Syng fra morgen til aften

På opfordring er afsnittet med morgen- og aftensange udvidet, så der er lidt mere at vælge i mellem. Ligesom der nu også kan synges om Liv, Frihed og fællesskab, Tidlig vinter, Tidligt forår, Sent forår, Tidlig sommer, Midsommer, Højsommer og Sensommer. Afsnittene: Advent, Jul, Nytår, Påske og Pinse finder deres naturlige pladser i Årets gang. Sammen med det alfabetiske register gør det Højskolesangbogen meget brugervenlig og let at navigere i.

Syng i kanon

Siden den første udgave udkom i 1894, er denne samling sange gået hen og blevet Danmarks mest solgte indbundne bog. Derfor er det også helt naturligt, at højskolesangen indgår i den danske officielle kanon med en liste på 10 sange, der også alle er med i den nye udgave.

Syng det gamle

Højskolerne bestræber sig på at fastholde positionen med Højskolesangbogen som referenceværk for den folkelige fællessang. Og det er stadig den eneste sangbog, der forener både danske sange, fædrelandssange, viser og salmer. Og som traditionen vil, åbner højskolesangbogen også denne gang med Den signede dag.

Højskolesangbogen er Danmarks mest sælgende bog. Hør melodierne, se lister over sangene, køb sangbøger. 04.

07.2016 · Sign in now to see your channels and recommendations! Sign in. Watch Queue Queue Højskolesangbogen. 4,890 likes · 361 talking about this.

Siden for dig, der elsker sange og digte og har et blødt punkt for Højskolesangbogen, Danmarks.

Som Plusmedlem sparer du op til 90% på over 300.000 bøger og får også 30-70% rabat på Brætspil og Hobbyprodukter. Samt adgang til Plusbog Wauw med. Hvad skal vi synge? Find Højskolesangbogen og kom med forslag her på siden til hvilke højskolesange, du ville elske at synge med dine venner i. Efterlønsmodtager fru Jensen fra Høje Taastrup: Den fortabte kone, som tager livet med et smil og håber på, det hele løser sig selv. Nægter at give. Højskolesangbogen of the Danish adult Folk High Schools is a songbook established by Heinrich von Nutzhorn, with a first edition in 1894, and a. 21.06.2010 · Salme 787 - Du, som har tændt millioner af stjerner (saxofon) † KUN JESUS FRELSER - Duration: 3:11. Danske Salmer 81,881 views