I krig og kristendom

I krig og kristendom

Sprog: Dansk
Sideantal: 500
Udgivet: 31-10-2014
ISBN10: 8711324759
ISBN-13: 9788711324752

Dietrich Bonhoeffer var en af de største skikkelser i den protestantiske teologi i det 20. århundrede. Samtidig var han en af Det Tredje Riges første og mest konsekvente modstandere. Han var måske den første overhovedet, der advarede mod den forføreriske førerkult, og han var en af de eneste kristne, der så det som kirkens vigtigste opgave at bekæmpe forfølgelsen af jøderne. Først den 9. april 1945, en måned før Tysklands kapitulation, forstummede hans røst, da bødlen lagde løkken om hans hals i koncentrationslejren Flossenbürg.

Bindet dækker hovedsageligt perioden fra 1906 til 1935, men springer også i glimt frem til 1939, da Bonhoeffer beseglede sin skæbne ved at vende hjem til Tyskland lige før krigsudbruddet. »Den, der tror, flygter ikke.« Det er i stort format et teologisk drama, der viser kristendommen i kød og blod og som en kamp på liv og død.Fil størrelse: 78732 KB

FOREDRAG Fra nationalist til pacifist til modstandsmand – forfatter og filosof Peter Tudvad fortæller om teologen Dietrich Bonhoeffer, som bl.a.

leverede den.

17-12-2007 · 'Fremtidens Europa vil få problemer med islam, ligesom vi i dette område har kæmpet mod islam siden det 14.

århundrede,' siger professor i. De fleste forbinder fred med noget nødvendigt og ønskværdigt. Men hvad er det i grunden? Er det mere end fraværet af krig? Jeg synes, det er lidt pudsigt, at. Blandt de kristne har der været en overvældende modstand imod Irak-krigen.

I hvert fald i Europa. Men modstanden er ikke principiel modstand imod enhver form for krig. Første bind af velskrevet og veldokumenteret biografi om en af det 20. århundredes mest betydningsfulde protestantiske europæiske teologer, Bonhoeffer. 3-12-2017 · Johannes åpenbaring 19:11-21 beskriver den ultimate krigen med Kristus, den erobrende kommandanten som dømmer og fører krig 'med rettferdighet' (v. 11). --- For English: Se below --- Til dette foredragsmøde får vi besøg af tidligere udstationerede soldat i Irak, Lene Svendsen-Tune. Hun vil fortælle om. Første bind af velskrevet og veldokumenteret biografi om en af det 20.

århundredes mest betydningsfulde protestantiske europæiske teologer, Bonhoeffer. 3 | andres, fordi det er smart og moderne, men fordi det giver mening. Forandring for forandringens skyld er meningsløst og skaber modstand, mens meningsfuld Krigstrommerne buldrer vedholdende. Flere gange dagligt bliver vi stillet overfor argumenter for og imod krigen imod Irak. Men hvad siger den klassiske teologi?