Om lykken eller det højeste gode

Om lykken eller det højeste gode

Sprog: Dansk
Sideantal: 155
Udgivet: 15-04-2013
ISBN10: 8791817153
ISBN-13: 9788791817151
Forlag: Helikon

Kan Anders Breivik være lykkelig? I hvilken forstand er han skyldig? Hvilken straf fortjener han?La Mettrie er ikke i tvivl om, hvordan sådanne spørgsmål skal besvares: Forbryderen kan lige såvel som det mest moralske menneske være lykkelig, han er ikke skyldig i nogen absolut forstand, kun i forhold til vilkårlige, menneskeskabte normer og konventioner, og straffen, der ikke baserer sig på en højere retfærdighed, men på en prosaisk samfundsmæssig nødvendighed, skal af humane grunde være så mild som muligt.Julien Offray de La Mettrie (1709-1751) er den første og mest konsekvente af 1700-tallets franske materialister. På grund af sine ateistiske anskuelser måtte han flygte først fra Frankrig og senere fra Holland, indtil han fandt et fristed i Frederik den Stores Preussen.For La Mettrie hviler al religion på illusion og bedrag, der eksisterer kun materie, og ”sjælen” eller ”ånden” er i sig selv ingenting – kroppen er uden sjæl, og universet uden Gud. I sit hovedværk Om lykken eller det højeste gode fra 1751 undersøger han, hvori lykken består, og hvordan man opnår den. For den betyder mere for et menneske end noget som helst andet: ”Den, der har fundet lykken, har fundet alt”.”Skriv sådan, som om du var alene i universet og ikke havde nogen grund til at frygte menneskenes misundelse og fordomme – eller du vil forfejle dit mål!” – La Mettrie.


Lykken er et valg. Sådan siger repræsentanter for dagens lykkeindustri ofte, hvad enten de er coaches, terapeuter eller selvhjælpsforfattere. Et vartegn for studieboliger i byen. Uptown Nørrebro er et ambitiøst studieboligbyggeri, der skal være med til at løse byens voksende behov for gode boliger til. Flot rundrejse til det bedste af Irland med flotte naturoplevelser og spændende byer som Dublin, Belfast og Londonderry. Fantastisk natur med Europas højeste. Det polske flag. Polen har en strategisk vigtig beliggenhed i Europa og landets grænser er ændret konstant. Sidste gang de blev flyttet var efter Anden Verdenskrig. Louise smiler mest når hun har ro til at fordybe sig - for hende er tal og regnskaber ren sukker. Det er Louises ansvar at sikre den finansielle styring af JCD. Når vi hører om Lamborgs deroute med domme og konfiskationer efter krigen er det frit opspind. INGEN større entreprenører blev dømt i dette efterspil – endsige. D.20.11.17. Month fly no.2 in november is now available on the link, made by Michael Olsen - Afiskeri.dk. Enter here. D.24.10.17. Selvom den flotte sæson ved.

Det blev til mange hyggelige stunder ved spisebordet med udsigt over Limpopo floden, omkring lejrbået om aftenen og ikke mindst i diverse hochstand, hvor vi. Nyheder fra den danske cirkusverden. Suppleret med nyt fra Norge, Sverige og Paris. Senest opdateret 25. November 2017. Opdateringerne dækker denne gang perioden 18. TRÆF EN MOTORCYKEL.

Søndag 19. oktober lukker Stubbekøbing Motorcykel- og Radiomuseum dørene for sin 38. sæson med det traditionsrige træf.