Rock i Danmark

Rock i Danmark

Sprog: Dansk
Sideantal: 527
Udgivet: 18-11-2013
ISBN10: 8776746682
ISBN-13: 9788776746681
Forlag: Syddansk Universitetsforlag

Rock er elektrisk forstærket lyd, den er stjerner og fans, den er bevægelser, attituder og holdninger, den er energi og smadrede guitarer, seksualitet og kønsforskrækkelse. Rock er et uoverskueligt net af betydninger, som man kan stille et utal af spørgsmål til, og det har bogens forfattere gjort. De har opfattet rocken som et felt, hvor et væld af forskellige holdninger mødes og brydes. De har spurgt til, hvordan feltet er blevet skabt, hvordan det har fungeret lokalt og på et mere nationalt plan, og ikke mindst hvordan det langsomt er blevet mere og mere globaliseret.

Mange sider af dansk rockkultur er inddraget: musikere, publikum, fans, journalister, branchefolk, massemedier, spillesteder, fagforeninger. Artiklerne handler om grupper som Savage Rose og Gnags, om Povl Dissing, om genrer som hip hop, rock ´n´ roll, om fans, om rock i tv, om rockmusikernes selvopfattelse, om rock mellem kunst og kommers og om rock og nostalgi. Der er tale om elleve historier, der tilsammen er brikker til det omfattende puslespil, som rockmusikken i Danmark er.

Bogens artikler er resultatet af et forskningsprojekt om rockkulturen i Danmark, som blev gennemført med støtte fra Det Frie Forskningsråd. Forfatterne kommer fra forskellige forskningsinstitutioner og har baggrund i musikvidenskab, sociologi, antropologi, medievidenskab og litteraturvidenskab.


Denmark's Best Music Festivals in 2017. Join 80,000 others in a field at Northern Europe's biggest music festival or sit back and relax in an outdoor caf. Rock music in Denmark This article does not cite any sources.

Please help improve this article. Danish rock is rock music played in Denmark. Starting in the 1950s,. Sider i kategorien 'Rockgrupper fra Danmark' Denne kategori indeholder følgende 200 sider, af i alt 211. (forrige side) (næste side) Nyd fantastisk mad og live musik kombineret med en energisk atmosfære på Hard Rock Cafe Copenhagen Rock I Danmark. 943 likes.

Læg jeres videoer, musik, turplaner på siden. Her er ingen smålig skelen til genre og alder. Har du noget musik på hjerte der. Enjoy fantastic food and live music combined with our high energy atmosphere at Hard Rock Cafe Copenhagen Musikfestivaler i Danmark: Se oversigt over rockfestivaler i Danmark i 2013. Denmark Top 20 on Top40 Charts. Top40-Charts.com provides music charts from all over the world, like US / UK Albums and Singles, Bilboard Chart, Dance charts and more. Roskilde Festival primarily uses cookies to enhance the user experience, statistics and functionality. When browsing roskilde-festival.dk,.