Stentøj

Stentøj

Sprog: Dansk
Sideantal: 479
Udgivet: 14-11-2007
ISBN10: 8717038863
ISBN-13: 9788717038868
Forlag: Nyt Nordisk Forlag

Interessen for stentøj fra Den kongelige Porcelainsfabrik er gennem de seneste år blevet større og større og er synonymt med navne som Axel Salto, Jais Nielsen, Nils Thorsson og nyere kunstnere som Mogens Andersen og Alev Siesbye.

Denne bog er ikke blot en beretning om de kendte formgivende kunstnere, men den handler også om de tanker, kunstnerne gjorde sig, mens de gennem et omfattende prøvearbejde med form og glasur fandt frem til netop den stoflige virkning, den farve, den glød i glasuren, som de havde forestillet sig.

Bogen omtaler desuden de direktører og andre personer, der skabte miljøet på Den kongelige Porcelainsfabrik, og den grobund, som var forudsætningen for, at det kunstneriske liv kunne vokse og blomstre så smukt.

I bogen fortæller Leif Lautrup-Larsen også om selve den tekniske baggrund for stentøjets tilblivelse, om det keramiske, om materialerne, om stofvirkninger og om glasurer.

Et bilag til bogen omfatter endvidere stentøjsmodelkataloget fra årene 1912-1985, det vil sige i hele den periode, hvor man fremstillede stentøj som egentlig produktion.

Alle de stentøjsmodeller, som man arbejdede med på fabrikkens modelstue, blev indført i fabrikkens stentøjsmodelkatalog og fik et modelnummer.

Kataloget opfylder et længe næret ønske hos mange, der ikke bare glæder sig over en smuk stentøjsting, men også ønsker at vide lidt om genstandens historie, for eksempel om, hvornår den første gang blev fremstillet.

Endelig omtaler bogen, hvilke signaturer kunstnerne benyttede til deres unikke arbejder, og hvordan man ud fra de små markeringer på fabrikkens stemplede logo kan fastslå i hvilket år, den pågældende genstand er fremstillet.

Kunstindustrimuseets direktør, Bodil Busk Laursen, udtaler om bogen:

»Dette værk bygger på et langt livs indsigt i og førstehåndsviden om det danske stentøjs tekniske og kunstneriske forudsætninger i det 20. århundrede, i den periode der med rette betegnes dansk stentøjs guldalder.

Leif Lautrup-Larsen har været i stand til at beskrive denne historie takket være sit nære samarbejde med mange af de betydelige kunstnere samt sin indgående viden om det kemiske grundlag for stentøjsglasurerne og for brændingsteknikkerne mv.«

Leif Lautrup-Larsen er uddannet civilingeniør og har gennem 44 år tjent Den kongelige Porcelainsfabrik som bl.a. leder af udviklingsafdelingen, teknisk direktør og medlem af direktionen, produktionsdirektør og direktør i Royal Scandinavia A/S til 1996.

Stentøj er lertøj brændt og brændemodnet ved omkring 1200°C til 1315 °C. Det er bogstaveligt menneskelavet sten. (Lertøj er brændt ved lavere temperaturer). stentØj stoneware ceramics keramik azur christine columbia coppelia cordial desiree disko five o clock ingrid kattegat klintebjerg grÅsten knapstrup mexico nØddebo. Hos Keramikladen forhandler vi håndlavet keramik, porcelæn og stentøj i høj kvalitet! Køb keramik, porcelæn og stentøj i stilfulde designs. Hurtig levering! Køb Stentøj fra handlere du kan stole på. 997 stk. ialt. KONGELIGT STENTØJ KERAMIK KYHN ROYAL FIGURER COPENHAGEN DENMARK STONEWARE, stentøj, Royal Copenhagen, Bing and Grøndahl, Knud Kyhn, Jørgen Mogensen, Bode. Keramik og stentøj, Palshus, harepelsglasur, MA&S, HK, Hjort, Eigil Hinrichsen, Bangholm, Marselis, Marianne Westmann, Per Linnemann , … BITZ stel i stentøj og porcelæn. Opdækningen er måltidets helt centrale del. BITZ spisestel, der omfatter tallerkner, skåle, kopper og krus i stentøj eller. Stentøj fra Le Creuset findes i et stort udvalg af farver, som matcher moderne livsstil, giver mulighed for unikt opdækkede borde og personlig indretning. Annoncer med Stentøj på DBA. Stort udvalg af Stentøj til billige priser. På DBA finder du altid et godt tilbud på både nye og brugte varer til salg Vase fra Saxbo, Stentøj. 800 DKK. Øvrige. Vintage vægstage fra Michael Andersen. 150 DKK. Vaser & fade. Ravnild fad. 115.