Uden konge - og andre noveller (En varm bog - Litteratur fra den 3. og 4. verden)

Uden konge - og andre noveller (En varm bog - Litteratur fra den 3. og 4. verden)

Sprog: Dansk
Sideantal: 291
Udgivet: 02-12-2015
ISBN10: 8789213831
ISBN-13: 9788789213835
Forlag: Hjulet

Gammelmor får ikke rottegift, men bliver langsomt sultet ihjel. En kvindelig læge fodrer sine schæferhunde med aborterede fostre, som hun tager med hjem fra fødeklinikken, og da en far bliver syg, diskuterer de voksne børn, om de skal bruge penge på en operation eller lade ham dø...

Nguyen Huy Thieps Vietnam er sjældent så vidunderligt som turistindustriens glansbilleder, for hans personer lever i en verden, hvor fællesskab er afløst af materialisme og grådig egoisme. Det er et samfund uden konger eller helte, uden retning eller moralsk rettesnor, hvor hjælpsomhed er lagt i hænderne på de magtesløse, der ikke er rigtige mennesker. Gennem Thieps knastørre og underspillede humor kommer læseren tættere på det moderne Vietnam – og på os selv. Her er beretningen om en slægts storhed og fald, fortællingen om krøblingen der bliver far mod betaling, og historien om den pensionerede general der fortvivles ved at den familie og det samfund han har kæmpet for, er langt mindre humant end krigen og soldaterlivet. Her er sørgmuntre noveller om den gamle jæger der bliver klædt af til skindet, om livet i Hanois udkant, og om manden der udnyttes fysisk og seksuelt i sin stræben efter lykken, der er lige så uhåndgribelig som vandgudens æteriske datter.

”Med en fantastisk förmåga att skildra såväl barns som kvinnors och mäns livssituationer och öden (…) är det banne mig det bästa jag läst på länge i prosaväg. Det är berättarglädje som ger läsglädje, och en inblick i en för mig annorlunda kultur.” – Bo Blom, BTJ.

Nguyen Huy Thiep, f. 1950, er uddannet historiker og arbejdede i 1970'erne som lærer for etniske minoriteter i det nordvietnamesiske højland. Siden hans første fortælling blev trykt blot en måned efter de store reformer i 1986, har Thiep været Vietnams ubestridt mest kendte og anerkendte forfatter. Novellen er Thieps foretrukne genre, og han vælger ofte en nøgtern, konstaterende og næsten distanceret stil til sin knivskarpe og ætsende kulturkritik af et samfund uden moralsk kompas. Thieps Vietnam er sjældent vidunderligt – og langt fra så eksotisk og fremmedartet, som man skulle tro.

Med essay om forfatteren, hans forfatterskab og baggrund.


Et dobbeltnummer er en sjælden foreteelse for Hvedekorn, men når det skal være, har det så også at være mere end dobbelt poetisk. Og det er nr. 2/3. Dansk-russiske forbindelser gennem 500 år.

Indholdet på denne side: Traktaten af 8. november 1493 mellem kong Hans og Ivan III * Hans og Ivan. Argentina har et areal på 2.780.

400 kvadratkilometer og er dermed det næststørste land i Sydamerika.

Udstrækningen af landet fra nord til syd er på 3. Kaj Munk tekster findes i “Kaj Munk – Studieudgave på Web” – www.kajmunk.aau.dk – søg i teksterne og download Vores online katalog findes under. Den 2. december kl. 14:30 - 16:00 i Salen: Gammeldaws Juletræsfest. Julemanden ankommer med toget kl. 14.30, og han forventer at blive modtaget af mange.

Struktur - 16 objekter - forarbejder til Peter Louis-Jensen. Forlag: Basilisk Udgivet: 2003. Antal sider: [17] ark (heraf [16] foldede ark a [4] Indbinding. Antikvariatet er på 450 m² og har et stort udvalg på over 150.000 bøger. Mindst 75.000 af bøgerne er danske. Der også et stort udvalg i tysk, engelsk.