Videnskaben, verden og vi

Videnskaben, verden og vi

Sprog: Dansk
Sideantal: 293
Udgivet: 24-11-2000
ISBN10: 8772888903
ISBN-13: 9788772888903
Forlag: Aarhus Universitetsforlag

Nutidens unge vil langt hellere studere humanistiske fag end naturvidenskab, og det kan komme til at knibe med at rekruttere tilstrækkeligt mange fremtidige naturvidenskabsudøvere.

De to kulturer, den naturvidenskabelige og den humanistiske, har imidlertid ikke altid været uforenelige som nu: For de gamle grækere, for middelalderens lærde, for renæssancens store mænd ville denne skelnen have været meningsløs. For romantikkens store ånder ikke mindre - f.eks. så fysikeren H.C. Ørsted store åndelige sammenhænge i naturen.

Den spontane, naturlige måde at forstå vores fysisk-biologiske omverden på er på mange måder uforlignelig med den naturvidenskabelige.

Kirsten Paludan kommer i denne bog med en række eksempler på denne uforlignelighed fra både hverdagen og litteraturen, og diskuterer dens konsekvenser for de naturvidenskabelige fag.

Lærere på alle niveauer, som gerne vil forstå, hvor og hvorfor alle deres elever har vanskeligheder med fysik, kemi, biologi etc., kan drage nytte af bogens eksempler og de konklusioner Kirsten Paludan kommer frem til. Bogen har også et bud til dem, der uddanner fremtidens lærere, og til dem, der tilrettelægger landets uddannelsespolitik.

Trivsel, Vitalitet og High Performance. Videnskaben har vist os, at visse faktorer ikke er til forhandling, hvis vi vil skabe trivsel og vitalitet. CLASSIC: Hvorfor er vores efternavne så ens, når mange af os i dag gerne vil hedde noget specielt? Spørg Videnskaben tager et smut tilbage i historien og finder.

BOGUDDRAG: Så, d. 28. juni 1914, faldt skuddet i Sarajevo, og den tryghedens og den skabende fornufts verden, som vi var vokset op i, opdraget i og havde hjemme i. Rolls-Royce, Inmarsat og NTNU er noen av selskapene som Newton-rommet er samlokalisert med. Ideen er at elevene også skal få se avansert teknologi i … Vi elsker naturvidenskab og teknologi. Her på siden kan du finde experimenter, viden og produkter, som du kan bruge derhjemme. God fornøjelse! Experimentarium er hele Danmarks science center. Vi har været tankevækkende siden 1991 og udforsket verden gennem naturvidenskab og teknologi. Biedermeierkulturens totemfigur - Johan Ludvig Heiberg Johan Ludvig Heiberg og var i perioden 1825 - 1850 en absolut enevældig hersker over det danske. Der var en,der var to, der var tre. eller ti. 14.s.e.trin 17. Lukasevangeliet 17,11-19.

Da jeg var barn, og det er selvfølgelig snart længe siden, sang vi ofte. INDSPARK: Nye innovative partnerskaber ønskes Debat 29/11/2017 Hvis vi vil nå FN’s 17 verdensmål inden 2030 og. Den intense her og nu orientering udspringer bl.a.

af koldkrigens globale usikkerhed.

Berlinmuren falder først i 89. På det mere nære plan oplever den.